سامسونگ گلکسی نوت ۲۰ و نوت ۲۰ اولترا رسماً معرفی شدند؛ وقتی همهچیز درجه یک است!

سامسونگ گلکسی نوت ۲۰ و نوت ۲۰ اولترا رسماً معرفی شدند؛ وقتی همهچیز درجه یک است!
دقایقی پیش مراسم گلکسی آنپکد بهصورت رسمی آغاز و طی آن شرکت سامسونگ بهصورت رسمی از گوشیهای هوشمند سری جدید گلکسی نوت ۲۰ رونمایی کرد. این گوشیها را میتوان بهترین گوشیهای تولید شده سامسونگ تا به امروز دانست که انبوهی از ویژگیهای درجه یک را در اختیار کاربران حرفهای خود قرار خواهند داد, پس با مای تیسفون همراه باشید
بعد از تغییر رویه نامگذاری محصولات پرچمدار سامسونگ در ابتدای سال جاری میلادی، این شرکت کرهای رویه خود را ادامه داده و محصولات سری نوت سال را نیز به جای گلکسی نوت ۱۱، سری گلکسی نوت ۲۰ نامید.
یکی دیگر از شباهتهای نامگذاری مدل ۲۰۲۰ محصولات سامسونگ پرچمدار، استفاده از پسوند Ultra برای نسخه همهچیز تمام دستگاه است و بهاینترتیب امسال دیگر نسخه پلاس از گوشی سری نوت نخواهیم داشت. در نهایت دو محصول جدید سامسونگ را باید با اسامی Galaxy Note 20 و Galaxy Note 20 Ultra صدا بزنیم.
طراحی و ساخت
از دید طراحی سامسونگ توجه بسیاری به تجربیات خود طی یک سال گذشته کرده و نسخه پایه را با ظاهری شبیه به Galaxy Note 10 lite و نسخه همه چیز تمام را با همان شمایل زیبای سری Galaxy Note 10+ سال گذشته طراحی کرده است. البته نباید از این حقیقت گذشت که سامسونگ امسال میزان حاشیههای نمایشگر را حتی کمتر از سال گذشته کرده و به این ترتیب کاربرانی که با نمایشگر جذاب گلکسی نوت ۱۰ پلاس بسیار هیجانزده میشدند، مسلماً با در دست گرفتن و استفاده از گلکسی نوت ۲۰ اولترا، به وجد خواهند آمد.
gn20-4.jpg
نکته دیگری که در مورد طراحی این دو گوشی وجود دارد استفاده از لایههای محافظ بیشتر است. سامسونگ امسال از شیشه محافظ کورنینگ Gorilla Glass 7 برای پوشش بدنه (فقط در گلکسی نوت ۲۰ اولترا) و نمایشگر این دو گوشی استفاده کرده است که مقاومت بیشتری نسبت به نسل قبلی خود (مورد استفاده در سری گلکسی نوت ۱۰) خواهد داشت.
تغییر مناسب دیگری که نسبت به سال گذشته اعمال شده تغییر مکان دکمههای صدا و پاور دستگاه و بازگشت آنها به سمت راست بدنه بوده که کاربران زیادی مطالبه آن را داشتند. مسلماً این مکان بیشتر به چشم کاربران کاربردی آمده و گلکسی نوت ۲۰ را خوشدستتر از نسل قبلی خود خواهد کرد.
امسال سامسونگ رنگهای جذاب و درعینحال باکلاسی را برای گوشیهای خود در نظر گرفته است. برای نسخه پایه گلکسی نوت ۲۰ سه رنگ بدنه خاکستری، برنزی و سبز ارائه خواهند شد و برای نسخه گلکسی نوت ۲۰ اولترا نیز کاربران میتوانند از بین رنگهای برنزی، مشکی و سفید، نسخه دلخواه خود را انتخاب کنند.
شاید بتوان اینطور گفت که تنها تغییر ظاهری بارز، افزایش و تغییر ابعاد و شکل ماژول دوربین دستگاه است که به صورتی شکیلتر و با جلب توجه بیشتر در پشت دستگاه جای گرفته است. حتی میتوان اینطور گفت که سامسونگ با توجه به بازخوردهای خوبی که ساخت ابعاد یکسان برای هر لنز جلوی سنسورهای دوربین در پشت دستگاه در میان کاربران نشان داده، این الگو را از رقیب آمریکایی خود به عاریه گرفته و ساختاری متفاوت برای ظاهر ماژول دوربین گلکسی نوت ۲۰ و نسخه اولترای آن در نظر گرفته که از نظر کاربران مسلماً زیباتر و کلاسیکتر خواهد بود.
نمایشگر
سامسونگ به مانند سال گذشته نرخ نمایشگر ۱۲۰ هرتز را با فناوری Dynamic AMOLED 2X و نرخ بروزرسانی صفحه تا ۲۴۰ هرتز در نسخه اولترا گلکسی نوت ۲۰ حفظ کرده و مسلماً باید شاهد عملکردی بسیار جذاب از این نمایشگر ۶٫۹ اینچی باشیم. در کنار آن نسخه پایه گلکسی نوت ۲۰ ابعاد ۶٫۷ اینچی داشته و فناوری Super AMOLED را به خدمت گرفته که این به معنای حداکثر نرخ بروزرسانی تصویر ۶۰ هرتز در آن است. در عین حال سرعت پایش صفحه نمایش برای درک لمس نمایشگر توسط کاربر نیز قابلیت افزایش تا ۲۴۰ هرتز دارد.
نکته دیگری که باید در مورد نمایشگر این دو گوشی به آن اشاره کرد ظاهر خمیده و به اصطلاح Edge نمایشگر در گلکسی نوت ۲۰ اولترا است ولی در نسخه پایه نمایشگری یک دست و صاف در نظر گرفته شده که به جای آن بدنه دستگاه در پشت، حاشیههای خمیده خواهند داشت. البته فریم آلومینیومی ویژگیای ثابت است که سامسونگ در هر دو گوشی به آن وفادار بوده است.
استفاده از حفره دایرهای در مرکز نیز دیگر ویژگی بدون تغییر نسبت به سال گذشته است که سامسونگ همچنان در نمایشگر دو دستگاه آن را حفظ کرده است که در هر دو دستگاه از یک سنسور برای آن استفاده شده است.
یکی دیگر از تفاوتهایی که نمایشگر دو دستگاه دارد رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۲۰۰ پیکسلی در نسخه Galaxy Note 20 Ultra و رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسلی در نسخه پایه است که به ترتیب برای دو گوشی تراکم پیکسلی ۵۰۸ و ۳۹۳ پیکسل بر اینچ مربع را رقم خواهد زد.
سامسونگ در هر دو گوشی قابلیت نمایش محتوا با افکتهای HDR10+ بهصورت زنده را فراهم کرده است و با توجه به تجربه شرکت میتوان ادعای آن مبنی بر استفاده از بهترین نمایشگر موبایل روی گلکسی نوت ۲۰ را تصدیق کرد. میزان روشنایی حداکثر در این نمایشگر نیز حالا به رقم بسیار بالای ۱۵۰۰ نیت رسیده که میتواند تا ۲۵ درصد بیشتر از نسل قبل بوده و به نوعی روشنترین نمایشگر گوشی هوشمند موجود در بازار باشد.
سختافزار
سامسونگ امسال در همه گوشیهای پرچمدار خود از تراشه پردازشی Exynos 990 استفاده کرده و این قاعده برای گوشیهای سری گلکسی نوت ۲۰ نیز صادق خواهد بود. البته همانطور که میداند این تراشه مربوط به نسخه بینالمللی این گوشی است ولی اگر در آمریکا و چین بخواهید گوشیهای گلکسی نوت ۲۰ پایه و اولترا را تهیه کنید شانس یک سختافزار قدرتمندتر با تراشههای Snapdragon 865+ را خواهید داشت که مسلماً در چشم کاربران محبوبیت بیشتری دارند. هر دو این تراشهها با لیتوگرافی ۷ نانومتری نسل جدید EUV ساخته شدهاند و نسبت به نسل قبلی خود توان مصرفی کمتر و توان پردازشی بیشتری دارند.
یکی از نکاتی که سامسونگ در مراسم معرفی گلکسی نوت ۲۰ به کاربران خود اعلام و روی آن تأکید بسیاری داشت تغییر ساختار سیستم دفع حرارت و لولههای گرمایی داخل بدنه دستگاه بود. درواقع سامسونگ تلاش نموده تا با ساخت نازکترین لولههای بخار دفع حرارت، بیشتر کارایی را برای کاهش دمای پردازنده دستگاه ایجاد کند.
اگر به خاطر داشته باشید پس از معرفی گوشیهای سری گلکسی اس ۲۰ و مقایسه آنها با نسخههای ویژه آمریکا و چین (با تراشههای کوالکام) بسیاری از کاربران از عملکرد با اختلاف فاحش نسخههای اگزینوس با نسخههای اسنپدراگون به شدت گلایه داشتند و به همین خاطر تیم فنی سامسونگ تلاش نموده تا این ایراد بهصورت کامل مرتفع شود.
در این حالت سامسونگ مدعی شده که تراشه E990 نسبت به E9825 در گلکسی نوت ۱۰ تا ۱۹ درصد پردازنده سریعتر و تا ۱۵ درصد GPU سریعتری خواهد داشت. درواقع باید اینطور گفت که هیچ بازی و یا نرمافزاری وجود نخواهد داشت که گلکسی نوتهای سری ۲۰ نتوانند از پس انجام و اجرای روان و سریع آن برنیایند و از این حیث با یک گوشی بسیار حرفهای و قدرتمند روبرو هستیم.
برای حافظه رم نیز سامسونگ تراشههای باکیفیت LPDDR5 را مورداستفاده قرار داده که ۱٫۵ برابر سریعتر از نسل قبلی خود بوده و در عین حال مصرف انرژی بسیار کمتری هم دارند. برای حافظههای داخلی نیز شاهد بهکارگیری حافظههای بسیار سریع UFS 3.1 هستیم که آنها نیز میتوانند سرعت نوشتن را تا ۳۰۰ درصد و سرعت خواندن از حافظه را تا ۱ گیگابایت بر ثانیه افزایش دهد. به عبارت دیگر استفاده از همین دو نوع حافظه بسیار سریع است که به سامسونگ اجازه میدهد در بخش دوربین قابلیتهایی مانند پردازش تصاویر ۱۰۸ مگاپیکسلی و ویدئوهای ۸K را ممکن سازد.
در نقطه دیگر سامسونگ برای گلکسی نوت ۲۰ تنها نسخه با ۸ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی را در نظر گرفته و برای نسخه گلکسی نوت ۲۰ اولترا اما شاهد عرضه نسخههای با ۱۲ گیگابایت حافظه رم شامل ۱۲۸ و ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی خواهیم بود.
دوربین
یکی از مهمترین محورهای کنفرانس سامسونگ در معرفی گوشی گلکسی نوت ۲۰ تمرکز ویژه سامسونگ بر ویژگیهای فیلمبرداری دوربین این گوشیها بود. درواقع سامسونگ تلاش نموده تا در عین ارتقای قابلیتهای عکاسی، بخش فیلمبرداری این دو گوشی را به صورتی محسوس، یک گام جلوتر ببرد.
ارائه قابلیت فیلمبرداری ۸k در دو حالت استاندارد ۱۶:۹ و ۲۱:۹ میتواند برای علاقهمندان به فیلمبرداری بسیار مهم باشد. همچنین سامسونگ این امکان را نیز فراهم کرده که بتوان به صورت دستی، میزان حجم صدای ضبط شونده در حین فیلمبرداری را تغییر داد. در این زمینه امکان Zoom-in Mic نیز همچنان در دسترس است و میتوان روی صدای سوژه نیز زوم کرد. در خصوص قابلیتهای دیگر صوتی، امکان ضبط صدای فیلمبرداری از طریق هندزفریهای بلوتوثی نیز وجود دارد که کیفیت ضبط صدای فیلم در محیطهای شلوغ را به طرز حیرتآوری افزایش خواهد داد.
در کنار موارد فوق سامسونگ امکان فیلمبرداری صحنه آهسته تا نرخ ۹۶۰ فریم در رزولوشن ۷۲۰p و همچنین ویدئوی ۶۰ فریم ۴K را نیز فراهم کرده است و کاربر میتواند از قابلیتهایی مانند فیلمبرداری HDR10+ و ضبطصوت با سه میکروفون در حین فیلمبرداری نیز استفاده کند.
پس از بیان ویژگیهای فیلمبرداری میتوانیم به معرفی دیگر بخشهای این دوربین بپردازیم. سامسونگ در نسخه اولترا گلکسی نوت ۲۰ از ساختار دوربین سهگانه متشکل سنسور اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی با میدان دید عریض، فوکوس لیزری همراه با فوکوس شناسایی فاز، لرزشگیر اپتیکال و سنسورهای ۰٫۸ میکرونی استفاده کرده است.
سنسور دوم این گوشی از نوع تله فوتو با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی و قابلیت زوم ۵ برابری است و یک ویژگی عالی در آن استفاده از لرزشگیر اپتیکال و توانایی رسیدن به زوم هیبریدی تا ۵۰ برابر است که پیش از این در گلکسی اس ۲۰ اولترا از آن با عنوان Space Zoom یاد شده است.
دوربین سوم این گوشی نیز ۱۲ مگاپیکسلی از نوع اولتراواید برای عکاسی فوق عریض است و به شما اجازه میدهد فیلمبرداری فوق عریض با قابلیت Super Steady ویدئو را ترتیب دهید.
در نقطه مقابل، سامسونگ برای نسخه پایه گلکسی نوت ۲۰ نیز از یک دوربین اصلی ۶۴ مگاپیگسلی تله فوتو با قابلیت زوم اپتیکال ۳ برابری و زوم هیبریدی ۳۰ برابری استفاده کرده و دوربین ۱۲ مگاپگسلی واید به سنسور ۱۲ مگاپیگسلی اولترا واید آن را همراهی میکنند.
در هر دو گوشی سنسور دوربین جلو ۱۰ مگاپیکسل رزولوشن داشته و به کاربر اجازه عکاسی با نمای باز را خواهد داد. همچنین سامسونگ فیلمبرداری با رزولوشن ۴K و نرخ ۶۰ فریم را نیز در این حالت ممکن کرده است.
قلم S Pen
به نسبت سال گذشته سامسونگ تلاش کرده تا تغییرات بزرگی را در قلم اس پن ایجاد کند. به صورت ویژه این تغییرات در قلم مخصوص گلکسی نوت ۲۰ اولترا مشهودتر است و سامسونگ در مراسم خود روی این موضوع تأکید کرده که با کاهش زمان پاسخدهی نمایشگر به کشیدن قلم به ۹ میلیثانیه (در برابر ۴۶ میلیثانیه نسل قبل) به کاربر حسی معادل کار کردن با دست و دقیقاً مثل یک مداد یا قلم معمولی القا خواهد شد.
البته در این حالت قلم مخصوص نسخه پایه گلکسی نوت ۲۰ نیز زمان پاسخدهی ۲۶ میلیثانیه را روی نمایشگر خواهد دید که با این حال باز هم از زمان مشابه در نسل گذشته ۴۴ درصد سریعتر خواهد بود.
در کنار ویژگیهای سختافزار سامسونگ تلاش زیادی در ارتقای سطح عملکرد این قلم داشته و حالا قابلیت اجرای ۵ ژست هوایی جدید یا همان Air Action ها به قلم اضافه شده که به شما اجازه میدهد مانند تکان دادن عصای جادوگری در فضا و در همه منوها، از قلم خود بدون نیاز به لمس نمایشگر استفاده کنید.
نرمافزار
سامسونگ تلاش کرده تا گلکسی نوت ۲۰ بتواند بهترین پیادهسازی و هماهنگی سختافزار و نرمافزار را داشته باشد. این اتفاق را میتوان با بهرهگیری از پتانسیلهای بالای قلم این گوشی نیز مشاهده کرد که در همه جای دستگاه قابلاستفاده است.
اندروید ۱۰ با رابط کاربری One UI 2.1 در این گوشی حالا سریعتر از هر نسخه دیگری است و به کاربر اجازه میدهد در همه منوها بدون محدودیت گردش کرده و امکانات مدنظر خود را مورداستفاده قرار دهد.
در کنار قابلیتهای پایه نرمافزاری سامسونگ این نسخه را به قابلیت DeX بیسیم نیز مجهز کرده است. این بدان معناست که برای تبدیل کردن تلویزیون خانه خود به یک کامپیوتر کامل نیازی به کابل و موس و کیبورد ندارید و تنها کافی ست با وای فای به آن متصل شوید. مسلماً این یکی از بهترین قابلیتهای گلکسی نوت ۲۰ خواهد بود که پیش از این برای استفاده از آن نیاز به تهیه دانگل جداگانه داشتیم.
قابلیت Link to Windows نیز حالا از هر زمان دیگری بهتر شده و با قابلیت اسکرین میرورینگ آن میتوان ۶ نرمافزار را بهصورت جداگانه روی PC باز کرد که همراه با آن قابلیت Drag & Drop نیز به کاربر اجازه میدهد بهترین تجربه کار و هماهنگی بین گوشی و PC را در اختیار داشته باشد.
در این نسخه، نرمافزار سامسونگ Notes نیز ارتقای بسیار زیادی به خود دیده که از میان آنها میتوانیم به اشتراک آنی محتوا بهصورت آنلاین روی سایر دستگاهها، ضبط صدا و یادداشت همزمان با متن و سینک شدن محتوا، نوشتن محتوا روی فایلهای PDF، آنالیز الگوی دست خط کاربر و رفع کجومعوج شدن نگارش متن در حین کار با قلم (مطابق الگوی دست خط کاربر) و همچنین دستهبندی مطالب را به آن افزود.
درنهایت باید گفت قلم نوت ۲۰ به حدی ارتقا یافته که میتوان آن را نسل جدید قلمهای هوشمند سامسونگ نامید؛ نسلی که حالا یک سر و گردن بالاتر از نسخه قبلی خود است.
ارائه نسخههای ۴G، ۵G و تراشه UWB
یکی از اتفاقات خوب امسال ساخت نسخههای ویژه ۴G و ۵G بهصورت جداگانه است. بهاینترتیب برای هر مدلی هم نسخه ۴G تولید میشود و هم نسخه ۵G تا کاربران مجبور نشوند برای در اختیار داشتن امکانات بیشتر، نسخه ۵G را بهاجبار خریداری کنند؛ نسخهای که در بیشتر مناطق دنیا عملاً هزینههای بدون کاربرد را روی دست کاربر میگذارد.
درعینحال سامسونگ در این گوشی از تراشه ارتباطی باند پهن فوق عریض یا همان UWB استفاده کرده که به کاربر کمک میکند بین دستگاههای بهرهمند از آن با بالاترین سرعت ممکن و تا ۱۰ برابر سریعتر از بلوتوث به تبادل داده بپردازد. این قابلیتها شامل انتقال فایل Point to Share، Digital Keys و Smart Things Find است که به کمک آن میتوان با همه دستگاههای بهرهمند، ارتباطی سریع و امن را ترتیب داد.
همچنین سامسونگ در این دو گوشی از وای فای نسخه ۶، اسپیکرهای حرفهای AKG و فناوری Dolby Atmos نیز استفاده کرده که به نوبه خود میتوانند تجربه سینمایی و موسیقی گوشی کاربر را یک سطح ارتقا دهند.
باتری
برخلاف سال گذشته سامسونگ برای همه نسخههای این دو گوشی شارژر ۲۵ واتی را در نظر گرفته و اعلام نموده علت عدم استفاده از شارژرهای ۴۵ واتی، نیاز به فضای بیشتر باتری و کاهش ظرفیت آن بوده که از نظر اقتصادی نیز برای کاربران صرفه نخواهد داشت.
باتری موجود در گلکسی نوت ۲۰ پایه ظرفیت ۴۳۰۰ میلیآمپر ساعت و نسخه اولترا ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی خواهد بود که سامسونگ وعده داده تا با تنها نیم ساعت اتصال به شارژر اورجینال بتوان آنها را ۵۰ درصد شارژ کرد.
قیمت و زمان عرضه
درنهایت به مهمترین بخش معرفی این دو گوشی برای بسیاری از کاربران میرسیم طبق اعلام سامسونگ قیمت نسخههای پایه گلکسی نوت ۲۰ برای ویرایش ۴G برابر ۸۹۹ دلار و برای نسخه ۵G نیز ۹۹۹ دلار خواهد بود.
همچنین برای گلکسی نوت ۲۰ اولترا نیز قیمت پایه از ۱۲۹۹ دلار برای نسخه ۵G تعیین شده که در ادامه در وبسایت مای تیسفون در مطلب جداگانه به معرفی و بررسی دقیق آنها خواهیم پرداخت.
با وجود توضیحات فوق نظر شما دوستان در مورد این دو گوشی چیست ؟
منبع
https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/smartphone/29720-galaxy-note-20-note-20-ultra-announcement#