درایو ssd m2 چیست؟

Solid State Drive یا همان SSD به معنای حافظه حالت جامد می باشد. این حافظه با استانداردهای خاصی طراحی و ساخته شده است که توسط بزرگان صنعت کامپیوتر وضع شده است. Ssd m2 بخاطر ابعاد کوچک معمولا برای ذخیره سازی اطلاعات در دستگاه هایی که باریک هستند و از قدرت محدودی برخوردارند استفاده می شود. دستگاه هایی مثل تبلت ها، کامپیوتر های ultra book و شبیه به اینها، در واقع ssd m2 برای رفع مشکل بزرگ بودن mSATA در سایز  کوچکتر طراحی شده اند و میتوان جایگزین آنها دانست.

مقایسه درایوهای M.2 SSD و mSATA SSD

کارت حافظه ssd m2 معمولا در دستگاه های جدید کامپیوتری استفاده می شوند. این فرم فکتورها با حافظه های mSATA تفاوت زیادی دارند تناسبی با دستگاه های قدیمی ندارند. از طرفی بیشتر طراحی آنها برای دستگاه های موبایلی بوده است و مناسب سیستم های بزرگ ذخیره سازی نیز نمی باشند. m2 در مقایسه با mSATA از سرعت و ظرفیت بالاتری برخوردارند. همچنین پشتیبانی از رابط های PCIe 3.0 , USB 3.0 و SATA 3.0 از دیگر ویژگی های این مدل اس اس دی می باشد این در حالیست که mSATA فقط  قابلیت پشتیبانی از SATA را دارد.

 

NVMe چیست و چه تاثیری در عملکرد اس اس دی دارد؟

 نجوه کار NVMe: در صورت استفاده از اس اس دی های m2 از درگاه PCIe (پی‌سی‌آی‌اکسپرس ) سرعت انتقال اطلاعات به ازای هر lane به ۴ گیگابایت بر ثانیه می رسد اما این سرعت در اس اس دی های SATA تنها به مقدار ۶۰۰ مگابایت بر ثانیه می باشد که در حدود ۷ برابر از m2 کمتر است. همچنین استفاده از رابط  PCIe باعث می شود تا کارت های m2 بتوانند  مقدار عملکرد بهتر و بالاتری نسبت به انواع رابط های دیگر داشته باشند. این عملکرد بهتر به دلیل زیاد شدن IOPS ، مصرف کمتر انرژی و کم شدن زمان تاخیر می باشد. این تکنولوژی با نام پروتکل حافظه غیر فرار ( NVMe ) شناخته می شود. در مورد تفاوت nvme با m2 بهترین پاسخ اینست که سرعت درگاه مهم است و در واقع nvme سخت افزار خاصی نیست ! این تکنولوژی به سرعت انتقال کمک میکند نه سرعت خواندن و نوشتن بنابراین هارد نمیتواند جایگزین خرید ssd برای سیستم شما باشد.

ssd m2 چیست و چرا سرعت بالاتری دارد

این ssd ها معمولا با عرض ۲۲ میلی متر و طول ۶۰ تا ۸۰ میلی متر در بازار قطعات کامپیوتر یافت می شوند. البته ssd m2 در ابعاد دیگر و با طول های ۳۰ ، ۴۲ و ۱۱۰ میلی متر نیز تولید شده اند. معمولا افزایش طول بیشتر برای تعداد تراشه بیشتر می باشد که در نهایت باعث ظرفیت بیشتر حافظه می شود. معمولا اندازه کارتهای اس اس دی m2 با شماره ای چهار یا پنج رقمی مشخص می شود. رقم های اول و دوم نشان دهنده عرض کارت و رقم های بعدی طول کارت را نشان می دهند. مثلا کارت ssd با شماره ۲۲۸۰ عرض ۲۲ میلی متر و طول ۸۰ میلی متر دارد. اندازه استاندارد کارت ssd برای لپ تاپ و کامپیوتر های رومیزی عرض ۲۲ میلی متر می باشد. یک کارت حافظه ssd با طول ۸۰ یا ۱۱۰ میلی متر می تواند تعداد ۸ تراشه NAND برای ظرفیتی معادل یک ترابایت را پشتیبانی کند.

انواع کانکتور اس اس دی در مدل های مختلف

انواع کانکور های اس اس دی

انواع مدل های m2

برای شناخت انواع مدل های m2 می توان از شکافهای edge connectors یا همان کانکتور های لبه استفاده کرد. Ssd m2 درایوی دارد که هم می تواند یک طرفه و هم دو طرفه باشد. در دو طرف ماژول های ssd m2 کانکتور هایی وجود دارد که اتصال این کارتها و برد های مدار از این طریق انجام می شود. از دیگر تفاوتهای ssd m2 با mSATA وجود دو نوع کانکتور که همان سوکت هستند می باشد. یک سوکت به نام B و دیگری به نام M می باشد که ssd m2 می تواند هر دو را داشته باشد. تعداد خطوط PCIe را که سوکت پشتیبانی می کند همین کلید B و M مشخص می کند.برای مثال کلید B یک یا دو خط PCIe دارد و کانکتورهای لبه آن شش پین است در حالی که کلید M  چهار خط PCIe  و کانکتور لبه آن پنج پین دارد.

انواع کانکتور های (ssd m2 (b,m

در مورد آداپتور وای فای و بلوتوث که بی سیم هستند حافظه های m2 روی اسلات E و A در برد اصلی یا مین برد قرار می گیرند. به طور کلی اکثر حافظه های بی سیم M2 از E و A که دو اسلات هستند پشتیبانی می کنند. برای خرید انواع ssd و مشاوره تخصصی برای تهیه قطعات سخت افزاری با کارشناسان مای تیسفون تماس بگیرید.

نصب اس اس دی m2 روی برد